Μπάρα πλοήγησης (3ο μέρος) - Β' τρόπος: Σελίδες

Ήρθε η ώρα για το δεύτερο τρόπο! Τον πρώτο τρόπο θα τον βρείτε εδώ. Επέστρεψα όσο πιο γρήγορα μπορούσα! Δεν άργησα, ε;
Προσοχή: Μην αφαιρέσετε το gadget με τις ετικέτες πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Θα σας χρειαστεί. Αν το έχετε ήδη αφαιρέσει, προσθέστε το πάλι (προσωρινά).

ΥΠΕΡ
  1. Είναι και αυτός πολύ εύκολος τρόπος.
  2. Σας επιτρέπει να έχετε Αρχική σελίδα, όπου θα φαίνονται οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις σας.
  3. Δεν απαιτεί χρήση κώδικα.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε χωριστά το gadget με τις Ετικέτες σας.
ΚΑΤΑ
  1. Και πάλι δε μπορείτε να έχετε υπομενού.
Τι θα κάνουμε, με λίγα λόγια: Θα προσθέσουμε σελίδες στο blog μας. Ίσως έχετε ακούσει ότι οι σελίδες του blogger, μπορούν να έχουν μόνο σταθερό περιεχόμενο, δηλαδή δε μπορείς να βάλεις αναρτήσεις μέσα σε αυτές. Πρόσφατα όμως ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος και μάλιστα είναι μπροστά στα μάτια μας. Μας δίνει την επιλογή να δημιουργήσουμε μια σελίδα που μας οδηγεί σε κάποια διεύθυνση του ιστού. Εμείς, απλά θα οδηγήσουμε τους αναγνώστες μας στη σελίδα της αντίστοιχης ετικέτας. Μπερδευτήκατε; Θα το δούμε στην πράξη.

Πάμε Σελίδες. Προς το παρόν υπάρχει μόνο μία, η Αρχική σελίδα. Εμείς, θέλουμε να προσθέσουμε, όπως έχουμε ξαναπεί 4-5 το πολύ ακόμα κατηγορίες, σχετικές με τη θεματολογία του blog μας.






Πρώτα, θα φροντίσουμε να εμφανίζονται οι Σελίδες μας, ως "καρτέλες άνω τμήματος", δηλαδή σαν οριζόντιο μενού.

Πάμε για μια δοκιμή. Φαίνεται κανονικά στο blog μας η Αρχική σελίδα και μόνο αυτή, φυσικά, αφού δεν έχουμε άλλες, ακόμα.


 Πάμε πάλι πίσω. Πατάμε Νέα σελίδα και να το μυστικό! Δεν πατάμε "Κενή Σελίδα" όπως ίσως κάνατε ως τώρα! Πατάμε Διεύθυνση ιστού.
"Και ποια διεύθυνση ιστού θα βάλω, παρακαλώ", θ' αναρωτιέστε". Όχι κάποια τυχαία διεύθυνση, αλλά τη διεύθυνση μιας συγκεκριμένης ετικέτας μας!
 Πηγαίνω Προβολή. Βρίσκω τις Ετικέτες μου (γι' αυτό δεν πρέπει να τις βγάλω πριν ολοκληρώσω τη διαδικασία) και πατάω σε μία από τις γενικές ετικέτες που έφτιαξα στην προετοιμασία. Εγώ εδώ, πατάω "Συνταγές"(1).Κοιτάω επάνω στη μπάρα διεύθυνσης  (2) και αυτή ακριβώς είναι η διεύθυνση του ιστού που αντιστοιχεί στην ετικέτα μου "Συνταγές". Θα τελειώνει σε "/search/label/ΟΝΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑΣ". Δεξί κλικ και την αντιγράφω(3).

 Πάω πάλι πίσω στις Σελίδες>Νέα Σελίδα>Διεύθυνση ιστού και στο παράθυρο που θα μου βγάλει, κάνω επικόλληση τη διεύθυνση που μόλις αντέγραψα. Πληκτρολογώ και έναν σχετικό τίτλο για το κουμπί της μπάρας μου. Εδώ, φυσικά, δίνω τον τίτλο "Συνταγές".
(Μη δώσετε σημασία αν σας μετατρέψει τη διεύθυνση σε ένα κατεβατό με αλαμπουρνέζικα. Είναι μια απλή μετατροπή για να μπορεί να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες το... internet).


Δείτε το blog σας. Έχει μια νέα σελίδα, που περιλαμβάνει όλες τις αναρτήσεις με την ετικέτα Συνταγές. Τι κάναμε μόλις; Απλά, είπαμε στο blogger, κάθε φορά που κάποιος πατάει το κουμπί Συνταγές στη μπάρα μας, να τον μεταφέρει αυτόματα στην Ετικέτα "Συνταγές". Επομένως, είτε πατήσω "Συνταγές" από τη λίστα με τις ετικέτες, είτε το κουμπί "Συνταγές" στη μπάρα, είναι το ίδιο και το αυτό: μου βγάζει όλες τις αναρτήσεις με την ετικέτα "Συνταγές".


Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία προσθέτοντας Σελίδες για όλες τις γενικές σας ετικέτες, μπορείτε (αν θέλετε) να αφαιρέστε το gadget με τις ετικέτες. Το χρειαζόσασταν μόνο για να βλέπετε τις διευθύνσεις των ετικετών και να τις αντιγράφετε. Οι ετικέτες, ωστόσο υπάρχουν και είναι απαραίτητες, ακόμη και χωρίς το gadget!

Προσοχή: Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που κάνετε μια νέα ανάρτηση, μην ξεχνάτε να της προσθέτετε τη γενική ετικέτα που αντιστοιχεί στο σχετικό κουμπί της μπάρας σας. Από τη στιγμή που έχετε συνδέσει την ετικέτα με το κουμπί, κάθε νέα ανάρτηση με αυτή την ετικέτα, θα μπαίνει αυτόματα και στο κουμπί. Για δική σας διευκόλυνση, δώστε στην ετικέτα και τη Σελίδα το ίδιο ακριβώς όνομα, όπως έκανα εγώ εδώ (Συνταγές).

Αν ξεχάσετε να δώσετε ετικέτα στην ανάρτηση, δε θα φαίνεται σε καμία κατηγορία του μενού. Εννοείται, φυσικά, ότι αν το ξεχάσετε, δε χάλασε ο κόσμος. Την προσθέτετε αργότερα.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε και στατικές σελίδες, δηλαδή σελίδες που δεν περιλαμβάνουν πολλές αναρτήσεις, αλλά μόνο ένα κείμενο ή μια εικόνα.
Αυτό θα το κάνετε πηγαίνοντας στο Σελίδες>Νέα σελίδα>Κενή σελίδα. Θα σας εμφανίσει κάτι όπως όταν επεξεργάζεστε μια νέα ανάρτηση. Εκεί μπορείτε να γράψετε κάτι για τον εαυτό σας, για την επιχείρησή σας κλπ. Κάτι που θέλετε να είναι πάντα και σταθερά εκεί. Θα δημιουργηθεί ένα κουμπί που θα περιλαμβάνει μόνο αυτό που γράψατε και όχι πολλαπλές αναρτήσεις.


Σημείωση: Πατήστε πάνω στις εικόνες μου, για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίες και αναλυτικές οι οδηγίες σου ,μπράβο που κάνεις τόση δουλεια για να μας βοηθήσεις,καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο εκανα εγω,παταγα κενη σελιδα...λοιπον θα τις μελετησω αυτες τις αναρτησεις σου για την μπαρα και θα το φτιαξω συντομα!!!ευχαριστω πολυ Λινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίνα είσαι αστέρι!!!!!Το έκανα και δουλεύει!!!!Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!
    (τώρα έχω άλλες απορίες :)))))
    Φιλιά καλά να περάσεις!!!!!!Και πάλι ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου, το είδα στο blog σου! Σου βγήκε πολύ ωραίο! Μπράβο!
      Σ' ευχαριστώ που με "διαβάζεις"!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑ, ΕΧΑΣΑ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!!!
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ .....
    ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Π.Χ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL, ΣΩΣΤΑ;
    ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ;
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Ρένα μου! Δεν ανησυχώ, είσαι επιμελής μαθήτρια! Θα τα συμπληρώσεις τα κενά σου!
      Σχετικά με την εικόνα-σύνδεσμο:
      1) Δημιουργείς ανάρτηση,
      2)ανεβάζεις εικόνα,
      3)την επιλέγεις (να γίνει μπλε),
      4) πατάς το κουμπάκι "Σύνδεσμος" και
      5) εκεί γράφεις κανονικά τη URL του blog που θες.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Ρένα! Έψαχνα πολύ καιρό κάποιο τρόπο να προσαρμόσω διάφορες σελίδες στη μπάρα και δεν έβγαζα άκρη στα διάφορα ξένα sites. Ευτυχώς που σε βρήκα! Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου!

    Φιλιά
    http://tailorspy.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη,μπέρδεψα το όνομά σου Λίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίνα γεια σου! Πάλι θα σε ενοχλήσω και αν δεν σου σπάσω τα νεύρα εξήγησέ μου σε παρακαλώ πολύ κάτι: Έφτιαξα την μπάρα μου όπως εξηγείς στον Β τρόπο "Σελίδες" και όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ εάν με επισκεφτείς, όταν πατάω κάποια ετικέτα επάνω στη μπάρα, δεν μου βγάζει αναρτήσεις, ενώ στις πλαϊνές ετικέτες τις βγάζει. Τί έχω κάνει λάθος; Πες μου σε παρακαλώ αν δεν σου γίνομαι βάρος! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Katy, σου έστειλα εκτενές email με κάποιες παρατηρήσεις! Ελπίζω να βοηθήσει!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Θέλω εδώ και καιρό να κάνω κάτι τέτοιο..νομίζω πως με τις οδηγίες σου θα το καταφέρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίνα μπραβο! εισαι μια οαση στο πελαγωμα τελικα το γυρισα στο παλιο template του blogger δεν εβρισκα ακρη με τα μοντερνα τωρα προσπαθω να κανω το μενου συμφωνα με τις οδηγιες σου σευχαριστω τοσο!!καλο φθινοπωρο να εχεις και να συνεχισεις ετσι να μας δινεις τα φοντα σου το blog σου υπεροχο πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;