Πώς θα εκμεταλλευτείτε τον δωρεάν απεριόριστο χώρο για φωτογραφίες της Google

Φωτογραφίστε ελεύθερα!
Καλοί μου bloggers, μεγάλη μου παράλειψη που δε σας ενημέρωσα νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εδώ και αρκετό καιρό η μαμά-Google έχει αλλάξει το όριο μεγέθους εικόνων που μπορούμε να αποθηκεύσουμε στους server της.  Αυτά είναι απίστευτα καλά νέα (αλλά όχι και τόσο νέα!) Ελπίζω να έχετε ήδη ενημερωθεί και να έχετε εκμεταλλευτεί αυτό το σημαντικό εργαλείο. Αν όχι, θα σας κάνω ένα μικρό update για να σας φτιάξω τη μέρα.

Καταρχάς θα ξέρετε ότι όλες οι εικόνες από τα blog σας, έχουν μεταφερθεί στο Google Photos από το Picassa, αυτόματα. Το Google Photos είναι μια υπηρεσία της Google που συγκεντρώνει και φιλοξενεί όλες σας τις εικόνες, είτε τις έχετε ανεβάσει στο blog σας, είτε στο Google+, είτε στο σύννεφο κ.ο.κ. Ήδη πριν από το 2015, το νέο όριο μεγέθους ήταν 2048x2048, ενώ η τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με το θέμα, είχε μείνει στο 700x700! Τώρα, σχεδόν εδώ και ένα χρόνο(!) τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα για όλους μας. Καταρχάς το νέο όριο είναι ανάλυση έως 16Mp, άρα οι περισσότεροι είμαστε καλυμμένοι και με το παραπάνω. Αλλά ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για το πόσα mexapixel είναι οι φωτογραφίες σας, η Google έρχεται να σας λύσει τα χέρια, με ένα απλό κλικ. 
Απλά πηγαίνετε στο λογαριασμό σας Google Photos, συνδέεστε με τους γνωστούς κωδικούς σας και πάτε στις Ρυθμίσεις. Εδώ σας έχω το σύνδεσμο για να πάτε κατευθείαν:  https://photos.google.com/settings
Θα επιλέξετε απλά το πρώτο: Υψηλή ποιότητα (δωρεάν απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος) και τελειώσατε (δε χρειάζεται καν αποθήκευση η ρύθμιση) Τώρα, ό,τι μέγεθος και να έχουν οι εικόνες που ανεβάζετε στο blog σας, η Google θα τους αλλάζει μέγεθος αυτόματα, ώστε να έχουν την υψηλότερη δυνατή ανάλυση χωρίς να σας τρώνε καθόλου χώρο!
Τέρμα οι βαρετές ώρες που σπαταλούσαμε για να μικραίνουμε τις φωτογραφίες μας. Τέλος και οι μικροσκοπικές φωτογραφίες που έπιαναν το μισό πλάτος της ανάρτησής μας και μας έμπαιναν στο μάτι!
Εννοείται φυσικά ότι δεν αλλάζετε τίποτα στον τρόπο που ανεβάζατε τις φωτογραφίες σας. Όλα παραμένουν ίδια.
Αν αναρωτιέστε πάντως, η δεύτερη επιλογή, είναι κυρίως για φωτογράφους που θέλουν να φαίνονται οι λεπτομέρειες της δουλειάς τους, ή για site που πουλάνε τις εικόνες τους σε πλήρη ανάλυση. Νομίζω ότι τον μέσο blogger αυτό δεν τον αφορά και έτσι έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος! 

Σχόλια

  1. Δεν είχα ιδέα για την αλλαγή! Τώρα το τσέκαρα.
    Νομίζω ότι χρειάζομαι βοήθεια... Έχω πολύ καιρό που δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες μου όταν μπαίνω στο Picasa Web. Τις βλέπω στο άλμπουμ μέχρι ένα χρονολογικό σημείο, και μετά τίποτα (οπότε δεν μπορώ να διαγράψω κάποια κλπ) ενώ εμφανίζεται κανονικά ο πλήρης αριθμός τους στο άλμπουμ (και φυσικά στο blog, εμφανίζονται όλες τους). Δοκίμασα να το λύσω μέσω google, κάπου είχα στείλει ερώτημα πριν καιρό (τρόμαξα να βρω πού!!) και δεν έγινε τίποτα.

    Μπαίνω τώρα στο Google Photos, και δεν βλέπω όλες τις φωτό. Στις φωτογραφίες δεν υπάρχει καμία, στα άλμπουμ είναι κατηγοριοποιημένα, βλέπω μια φωτό μου, πατώντας όμως πάνω σε κάποιο από αυτά λέει πάλι πως δεν υπάρχει φωτογραφία.
    Πρέπει να κάνω κάτι,ή κάνω κάτι λάθος; Αγχώθηκα μήπως χαθούν τώρα...

    Επίσης, απορία: όταν ανεβάζουμε κανονικά φωτό στο blog (συνήθως χρησιμοποιώ τη μεταφόρτωση), πάνε αυτόματα τώρα στο google photos; Γιατί πάλι δεν βλέπω τίποτε εκεί από τις τελευταίες που έβαλα.
    Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και το χρόνο σου και λυπάμαι για το σεντόνι. Έπρεπε να εξηγήσω. Θα ξαναπεράσω για την απάντησή σου, εκτός αν θέλεις να μου στείλεις στο funkymonkey.handmade@gmail.com και να μιλήσουμε εκεί.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου δεν υπάρχει πρόβλημα, γι' αυτό υπάρχει το blog-o-tips! H αλήθεια είναι ότι γίνεται ένας χαμός με το Google Photos και το Picassa, ειδικά ο τρόπος που κατηγοριοποιούν τις εικόνες αυτόματα είναι χαοτικός! Πάντως αφού εμφανίζονται οι φωτό στο blog σου δεν έχεις θέμα.
      Καλό θα ήταν να μη διαγράψεις καμία από πουθενά για να είσαι σίγουρη. Στο δικό μου Google Photos ελάχιστες εικόνες φαίνονται, ακόμα και από τις καινούργιες. Στα λευκώματα Picassa ωστόσο βρίσκονται όλες. Προφανώς είναι κάποιο bug που πρoέκυψε στην αλλαγή (δεν είναι και μικρό το εγχείρημα της Google). Ωστόσο δεν ανησυχώ, γιατί εάν έχουν προβλήματα, δεν θα ρίξουν το server του Picassa μέχρι αυτά να λυθούν. Αυτό με το χώρο ισχύει πάντως όπου και να είναι οι φωτό. Βλέπω ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα, και κάποια στιγμή θα λυθεί ελπίζω.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας δίνετε. Εμένα περάστηκαν κανονικά όλες από το picassa στο google photos. Το πρόβλημά μου είναι ότι είχα κωδικό στο blogger μου που μεταφέρονταν κάποιο άλμπουμ από το picassa σε μια ανάρτηση ή και περισσότερα και τώρα δεν ισχύσει ή καλύτερα δεν βρήκα κάποιο τρόπο να μεταφέρω ένα άλμπουμ σε μία ανάρτηση. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ...ΕΧΩ ΕΝΑ BLOG ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΜΕ 4-5 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....

    http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,,.ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ

    ΔΕΝ ΜΠΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΩ.,...

    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;