Μια εικόνα, πολλές αναρτήσεις (Πώς θα συνδυάσετε μια εικόνα της πλαϊνής στήλης με ένα σύνολο αναρτήσεων)

Το έχετε σκεφτεί πολλές φορές. Τι καλά που θα ήταν να μπορούσα να έχω μια εικόνα στην πλαϊνή μου στήλη, και όταν οι αναγνώστες μου κάνουν κλικ επάνω της, να μπορούν να μεταφέρονται όχι σε μία ανάρτηση, αλλά σε ένα σύνολο αναρτήσεων με σχετικό περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, αν τα λουλούδια του κήπου σας έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας και κάνετε συχνά αναρτήσεις γι' αυτά, δε θα ήταν υπέροχο με ένα απλό κλικ σε μια εικόνα οι αναγνώστες σας να βλέπουν όλες σας τις λουλουδάτες αναρτήσεις;
Ιδανική λύση επίσης, αν διοργανώνετε συχνά ένα διαγωνισμό στο blog σας και θέλετε όλα τα post των συμμετοχών να είναι συγκεντρωμένα σε ένα εμφανές σημείο. 
 
Θα μου πείτε, μα γι' αυτό υπάρχουν οι ετικέτες! Και θα απαντήσω "Ακριβώς!" Τις ετικέτες θα εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Μην ανησυχείτε, δε χρειαζόμαστε κώδικα! Μόνο φαντασία και τα gadget του φίλου μας του Blogger.
Και φυσικά, να έχουμε καλά οργανωμένες τις ετικέτες μας!

Ας ξεκινήσουμε!
Πρώτα, θα αντιγράψουμε στο clipboard μας τη διεύθυνση όχι μιας ανάρτησης αλλά μιας ετικέτας, δηλαδή πολλών αναρτήσεων μαζί.  Πώς θα το κάνουμε αυτό; Πολύ απλά.

Θα κάνουμε κλικ στην ετικέτα που μας ενδιαφέρει απευθείας στο ιστολόγιό μας. Στο παράδειγμά μας, εγώ έκανα κλικ στην ετικέτα "πλέξιμο", η οποία περιλαμβάνει 5 αναρτήσεις.



Μόλις "μπούμε" στη σελίδα της επιλεγμένης ετικέτας, ανεβαίνουμε στη γραμμή διευθύνσεων του browser μας, και αντιγράφουμε τη διεύθυνση url. Αυτή είναι η διεύθυνση της ετικέτας και περιέχει και τις 5 αναρτήσεις της.


Αυτό ήταν. Ο σύνδεσμος αποθηκεύτηκε στο πρόχειρό μας και είναι έτοιμος για επικόλληση.  Τώρα απλά θα πάμε να προσθέσουμε μια εικόνα στην πλαϊνή μας στήλη (ή όπου αλλού θέλουμε).

1. Διάταξη
2. Προσθήκη gadget. 

3. Εικόνα


4. Μόλις ανοίξει το παράθυρο του gadget της εικόνας, θα επικολλήσουμε τη διεύθυνση που αντιγράψαμε πριν λίγο, μέσα στο πεδίο "Σύνδεσμος".


5. Ώρα να προσθέσουμε την εικόνα μας. Κάνουμε κλικ στην Αναζήτηση και επιλέγουμε όποια εικόνα θέλουμε από τον υπολογιστή μας. Καλό είναι να τικάρουμε "Σμίκρυνση για προσαρμογή".


6. Δεν ξεχνάμε φυσικά να κάνουμε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση" και όλα έτοιμα!


Τώρα όταν κάνουμε κλικ στην εικόνα μας, οδηγούμαστε σε μια λίστα αναρτήσεων, οι οποίες έχουν όλες την ετικέτα "πλέξιμο"! Και φυσικά, αυτή η λίστα θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε φορά που προσθέτουμε την ετικέτα "πλέξιμο" σε μελλοντικές αναρτήσεις.

Εύκολο, τι λέτε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;